Greseli pe care le faceti din prea multa dragoste

Din prea multa dragoste...aduce a titlu de film, dar nu despre asta e vorba, si nici despre ce isi doreste atat de mult fiecare: dragoste, multa dragoste intre cei doi parteneri. Ci este vorba tocmai despre raul pe care de multe ori il facem din prea multa dragoste. Nici macar nu iti poti imagina viata fara el si deja te uiti la el ca la un soare. Atentie insa: din prea multa dragoste, poti comite multe greseli, care vor face rau atat tie cat si dragostei tale. Si asta in conditiile in care si el te iubeste asa cum n-a iubit vreodata. Greselile pe o femeie le face din prea mare dragoste sunt mai grave de multe ori decat greselile pe care le comit cele care nu-si prea iubesc partenerul. Iata cele mai grave greseli pe care le faceti din prea multa dragoste:

1. El nu greseste niciodata
Pentru ca tu il iubesti, este perfect. Chiar si defectele sunt perfecte (pentru ca tot omul are acolo macar unu, doua). Ce zice el e litera de lege, ce face el e solutia ideala. Cand te indragostesti de cineva, practic te indragostesti de el asa cum e, cu bune si rele. Dar asta nu inseamna sa incepi a vedea relele drept bune. Si mai ales, nu inseamna ca trebuie sa-i lauzi sau sa-i justifici defectele in fata lumii, preschimbandu-le ca prin farmec in calitati. Ajungi sa-l transformi intr-un zeu, dar zeii, nu-i asa, nu se prea uita la pamantence, asa ca risti sa inceapa si el sa creada in perfectiunea lui si sa caute ceva mai aproape de el.
2. El este intotdeauna iertat
Din prea multa dragoste, ii ierti toate greselile, de la vorbe fara rost la ocheade: "Ma iubeste, iti spui si spui oricui vrea sa te asculte, astea nu inseamna nimic!" Si nu recunosti evidenta nici macar cand ai dovezi clare ca te inseala cu tot felul de femei. Si nu incerci nici macar sa afli de ce o face doar pentru ca il iubesti prea mult. Poate ca dragostea ta il sufoca? Poate ca iti da un semnal ca trebuie sa se schimbe ceva? Poate ca incearca metode mai dure ca sa-ti atraga atentia ca undeva pe parcurs notiunea de cuplu, de parteneri de viata si dragoste s-a schimbat intr-o dependenta bolnavicioasa.
Sau poate pur si simplu nu te iubeste si nici nu te-a iubit prea tare de la inceput. I-a convenit o vreme sa fie iubitul zeu, apoi s-a plictisit. Oricare ar fi explicatia pentru comportamentul lui, trebuie sa o afli, sa incerci sa discuti cu el, sa-l intrebi ce si cum s-a schimbat intre voi, nu sa accepti umila tot ce face si spune. Si mai ales, nicidecum sa ierti si sa te faci ca nu vezi...
3. El este pe primul loc
Nu conteaza prieteni, rude, cariera, nimic. El iti ocupa viata si gandurile cu totul. Nu spune nimeni ca dragostea vietii tale ar trebui sa fie inclus la categoria "si altii". Dar sa nu conteze nimic in viata in afara de el e un pericol mai mare decat dependenta de droguri sau alcool, mai mare decat egoismul feroce sau cine stie ce alte pacate grele. Cand nu exista altceva in viata ta in afara de el, ori te saturi de el, ori cel mai adesea, se satura el de tine.
4. El este stapanul
Ce-si doreste el e litera de lege: vrea sa te vopsesti rosu morcov, o faci, vrea supa de ceapa ca in Paris, te dai peste cap si ineti s-o faci, vrea sa stai acasa, sa ai grija de copii si altele, renunti la tot si stai acasa. Pasiunile tale? S-au evaporat. Visurile tale? Sunt visurile lui. Si incet incet devii sclava lui, iar un sclav este dependent de stapan. Te vei depersonaliza cu totul, te vei topi ca si cum n-ai fi existat. Si iubirea voastra va disparea si ea cu totul. Intrucat, cel putin pentru el, nu mai exista femeia de care s-a indragostit, ci doar o umbra. In general, intr-o relatie unul iubeste mai mult si celalalt mai mult se lasa iubit. Dar, cand ajungi deja la relatia stapan-scalv, lucrurile pot intra rapid in sfera patologicului, a dragostei-obsesie.

Comentarii