Plante banale care inving boli grave



Rascolim internetul dupa leacuri minune pentru afectiuni grave, desi plantele vindecatoare le avem de multe ori la indemana si prea usor le includem in categoria "banale".
Cancerul a ramas una din bolile de temut ale secolului. Exista tratamente, dar rareori putem vorbi de vindecare si atunci o asociem des cu miracolul. Totusi, studiile epidemiologice indica faptul ca populatiile care consuma multe plante si legume au rate mici de incidenta pentru diferite tipuri de cancer. Fitochimicalele din plante, in special fenolii, au proprietati anticancerigene. Iata care sunt aceste plante minune pentru sanatatea noastra:

Musetelul il bem cand ne supara stomacul, ca sa ne relaxam ori pentru a trata anumite iritatii ale pielii, dar nu stim ce comoara zace pe campii si in pungile din camara. Cercetari recente au scos la iveala un potential incredibil al acestei plante. Contine apigenina, o substanta care ataca celulele canceroase. Se recomanda 2-3 cani pe zi de infuzie de musetel.
Rostopasca este cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca planta ce trateaza negii sau care ajuta ficatul. Rostopasca are in componenta substante care actioneaza in mod similar morfinei ori au efecte antitumorale. Privind din aceste puncte de vedere, ea poate fi folosita cu succes in tratarea bolilor hepatice grave, biliare si renale, iar in cazul cancerului de ficat, este mai eficienta cand e asociata cu vitamine. Se poate folosi in cazurile de cancer de piele si eczeme greu de tratat si ca adjuvant in alopecie, pentru ca fortifica radacina parului. Se bea cate 2-3 cesti de ceai pe zi sau se poate folosi sub forma de:
Sirop: se pune la fiert un litru de apa, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de rostopasca, se stinge focul si se acopera. Se inveleste in patura si se lasa pana a doua zi. Dupa care se strecoara si se amesteca cu 200 g de miere. Se pune siropul intr-o sticla si se pastreaza la rece. Se ia cate o lingura la fiecare ora. Cand se termina se mai prepara un litru (cura poate fi reluata dupa 6 luni). Este bun in afectiunile hepatice intrucat regenereaza celulele ficatului.
Suc: il puteti obtine din tulpini, frunze si flori spalate si bine presate. Se foloseste doar extern. E foarte bun impotriva negilor, dar si in cataracta, pete pe cornee sau hemoragii retiniene. Lichidul se aplica spre coada ochiului, ochiul tinandu-se inchis in acel moment.
Patrunjelul contine complexul de vitamine B, potasiu, vitamina C, fiind un bun combatant contra radicalilor liberi, dar are si efect antihistaminic puternic, fiind indicat persoanelor alergice. Contine si o substanta minune ce inhiba celulele tumorale. Se consuma proaspat in salate, cam 2-3 legaturi pe zi si sub forma de infuzie.
Tataneasa este o planta recunoscuta pentru principiile ei antitumorale. Puterea vindecatoare vine de la alcaloizii pe care-i contine, niste substante puternic anticancerigene si antitumorale. Atenueaza durerile in cazul cancerului de stomac si intestinal. Se consuma radacina, folosita sub forma de infuzie, dar si frunzele, care au o valoare suplimentara atunci cand sunt consumate crude, in salate. Tataneasa are si proprietati expectorante, antitusive, antispastice si antidiareice, dar este o planta utila si in tratarea afectiunilor mai grave, precum ulcerul gastric sau duodenal, hemoragiile digestive, bolile de ficat, in pneumonie, astm bronsic sau tuberculoza. Se foloseste sub forma de infuzie sau decoct.
Putin stiu ca brusturele este unul dintre cele mai bune remedii naturale, purtand si numele de "leacul tuturor bolilor" si totusi e putin folosit. Este un detoxifiant de exceptie, neutralizeaza radicalii liberi din sange, scade colesterolul si trigliceridele, curata colonul, spala rinichii, reduce retentia de apa si este capabil sa blocheze evolutia unor boli infectioase sau tumorale. Ar fi bine sa fie consumat de cei care au cancer mamar si de cei care au un risc crescut de diabet. Se recomanda o cura de 3-6 saptamani de doua ori pe an. Este indicat in tromboflebita fiindca reduce inflamarea vaselor de sange si impiedica formarea cheagurilor. Artrita reumatoida este si ea pe lista bolilor care se pot tine in frau cu brusutre intrucat stopeaza procesele degenerative ale articulatiilor si are efect antiinflamator. Se recomanda o cura la sfarsitul toamnei. Este si un bun antiviral, eficient in tratarea hepatitelor, este de ajutor si in infectia HIV deoarece reuseste sa blocheze replicarea virusului. Se consuma sub forma de decoct sau macerat.

Comentarii