Sfaturi pentru a incepe cu bine anul 2015



Dupa o perioada de excese alimentare (ce vor urma), trebuie sa faceti ceva pentru a va readuce starea de bine la normal. Iata cateva sfaturi vitale pentru un start bun in 2015:
1. Cea mai buna recomandare pentru inceputul anului: nu exagerati cu sarcini noi la locul de munca (reduceti efortul profesional). Stresul de la serviciu anuleaza creativitatea, asadar nu uitati de echilibru. In loc de ore suplimentare, daruiti-va timp pentru voi: lecturi, sport, o scurta plimbare de iarna va incarca de energie si optimism.
2. Sauna textila pentru acasa: dizolvati 4 linguri de sare grunjoasa intr-un litru de apa calda. Inmuiati in ea un tricou de bumbac, stoarceti-l si apoi imbracati-l asa ud. Infasurati-va pe deasupra intr-un prosop mare de baie si o patura si stati asa, timp de 30 de minute, ca sa transpirati, apoi faceti dus. Toxinele se elimina din corp, ca la o sauna adevarata.
3. Un regim bogat in antioxidanti va va readuce starea de bine - fructe si legume consumate in portii mici, de cinci ori pe zi). Legea de fier pentru alimentatie este: 60% fructe coapte si 40% legume cu frunze verzi. Iata si o reteta energizanta care se prepara usor: 2 pumni de spanac, 2 banane, 400 ml apa. Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine un preparat cremos. Incepeti dimineata cu el si ziua vi se va parea mai usoara.
4. Cine imita dansul gorilei, batandu-se cu pumnii in piept de 5 ori, isi stimuleaza sistemul imunitar si isi energizeaza sursele de energie. Cauza? Acolo se afla timusul, glanda in care iau nastere celulele imunitare.
5. O jumatate de ora pe zi petrecuta in lumina zilei de afara este suficienta pentru ca nivelul melatoninei din corp sa se echilibreze si sa ne dea buna dispozitie. Daca lucrati la birou, folositi pauza de pranz pentru o mica plimbare. Veti depozita energie pentru sarcinile care va asteapta.
6. Inspirati cat puteti de profund, apoi expirati cat puteti de soptit si incet, ca si cand ati stinge o lumanare, pana ce va goliti plamanii de aer (repetati de 6 ori). Efectul este dublu: relaxeaza si energizeaza. Un exercitiu util cand simtiti ca va apuca oboseala.

Voi la ce trucuri apelati pentru a va energiza la inceput de an?

Comentarii