Cura cu boabe de ienupar - slabire, dureri articulare

Ienuparul este una dintre plantele care nu au anotimp, fiind mereu viu. Chiar si iarna, cand afara este gerul cel mai crancen, printre cetinile tepoase ale ienuparului se coc fructele sale de un violet inchis si parfumate (sunt unele dintre cele mai puternice medicamente ale naturii).
Iata cum se face cura cu boabe de ienupar:
Se incepe prin a lua 4 boabe de ienupar pe zi, pe stomacul gol, mestecandu-se incet. Se creste doza cu cate o boaba in fiecare zi, luandu-se cate 5, 6, 7, 8... pana se ajunge la 15 boabe luate intr-o zi.
Apoi se iau in scadere cu o boaba pe zi, pana se ajunge din nou la 4 boabe. Pe parcursul curei nu se consuma deloc carne si se reduce consumul de prajeli, alimente conservate sau cu aditivi alimentari.
Pentru ingrasare si obezitate se recomanda cura cu boabe de ienupar, care regleaza apetitul, stimuleaza digestia si eliminarea, ajuta la echilibrarea hormonala. Insa cel mai important rol al acestui tratament este acela de echilibrare psihica, esentiala pentru depasirea acestei boli a mancatului in exces, care este in special de origine emotionala.
Cura cu boabe de ienupar ingerate ca atare este un excelent mijloc de prevenire si de combatere a crizelor reumatice. Studiile de laborator au aratat ca sub actiunea ienuparului este inhibata sinteza unor enzime care determina dureroasele inflamatii ale tesuturilor articulare.
Se recomanda curele cu boabe de ienupar facute succesiv, la o distanta de 15 - 20 de zile una de cealalta, pe perioada unui an. 
La multe persoane, acest tratament reduce durerile articulare, mareste mobilitatea, reduce durata si intensitatea crizelor reumatice.

Comentarii