Respiratie usoara cu podbal - tratament pentru pneumonie

Unul din ingredientele active ale plantei, mucilagiul se aseaza pe membranele mucoase ale cailor respiratorii si actioneaza ca un strat protector. Acelasi efect benefic il are pentru sistemul digestiv. In plus taninurile tin departe bacteriile si virusurile, distrugandu-le pe cele care s-au instalat deja confortabil, chinuindu-te cu simptome precum tusea, febra si nasul infundat. Tot podbalul are calitati antiinflamatoare si intaritoare pentru sistemul imunitar, datorita flavonoizilor pe care ii contine.
Alte calitati:
- expectorant
- fluidifica secretiile bronhice (recomandat in  bronsita, faringita, tuse uscata, astm, raguseala, chiar si tuberculoza incipienta)
- poate fi folosit si pentru inhalatii sau gargara, buna mai ales in caz de amigdale inflamate
- este bun pentru un ten curat si luminos (se face o infuzie din 3 linguri de podbal uscat si 200 ml apa fiarta, se lasa la racit, se strecoara si se pastreaza la frigider 2-3 zile - se sterge tenul dimineata si seara, asa cum ai proceda cu o lotiune tonica)
- reduce inflamatiile pielii (ulceratii, bubite, ciupituri de insecte).
Tratament pentru pneumonie
Fara indoiala, pneumonia este o afectiune serioasa, nu trebuie neglijata si nici tratata dupa ureche, ci dupa recomandarile medicului. Insa, pe langa antibiotice sau alte medicamente obligatorii, urmatorul amestec alina simptomele neplacute si grabeste vindecarea: o lingura de frunze de podbal, una de musetel, jumatate de lingura de frunze de sovarf si tot jumatate de frunze de mesteacan uscate se amesteca si se pun la infuzat in 500 ml de apa, timp de 5 ore. Lichidul strecurat se bea incalzit, in 3 reprize, timp de cateva zile.

Comentarii