De Ziua Indragostitilor - afrodisiace sau vraji de dragoste?

Magia iubirii e la fel de veche ca omul, si odata cu el au luat nastere si Ziua Indragostitilor, Dragobetele sau Valentine's Day. Exista o intreaga literatura despre formulele si ritualurile folosite in magia clasica a iubirii. Indragostiti fara nici o speranta, iubiri care se transforma in cenusa, femei si barbati parasiti pentru altii, si mii si mii de motive pentru care cei loviti de iubire apeleaza la acest tip de ajutor. Magia neagra sau alba, exercitata cu animale sau plante, dar intotdeauna insotita de descantece si ritualuri oculte, stiinta farmecelor de dragoste este in actualitate si azi. Insa, haideti sa vedem cum functioneaza afrodisiacele si cum functioneaza vrajile (deosebirea dintre ele):

Afrodisiacele servesc la stimularea placerii, la reducerea inhibitiilor, cresterea potentei si a fertilitatii, intr-un cuvant, aduc putina sare si un praf de piper in viata amoroasa a unui cuplu.
Insa, cu totul altceva sunt magia si elixirele de dragoste, care nu mai urmaresc sporirea placerii oferite de actul iubirii fizice unor oameni. Aici e vorba de latura intunecata a iubirii, de magie, manipulare si dominatie. O persoana (de obicei, un barbat) e constrans, astfel sa aiba pe neasteptate sentimente incendiare fata de cineva pentru care n-a simtit niciodata vreo urma de dragoste, poate nici macar simpatie. In esenta, aceasta este o manevra condamnabila, cu care nimeni nu se poate mandri.
In civilizatiile antice, au existat elixire blande, menite sa incalzeasca sufletul celui dorit, sa-i destepte bucuria simturilor si sa-i intensifice sentimentele, dupa cum au existat si mixturi afrodisiace dezgustatoare, preparate din ingrediente hidoase, ce nu aveau alt scop decat sa atate pofta animalica.
Dar magia iubirii nu e ingropata...Cata vreme exista dragoste in lume, va exista tristete si bucurie, speranta si lacrimi, dorinte si leacuri de alinat inima, iar Dragobete e zeul lor.

Nu stiu ce parere aveti voi despre vrajile de dragoste, insa eu nu sunt de acord cu ele. Adica fiecare este liber sa faca ce doreste, dar ce rost are sa faci pe cineva sa te iubeasca cu "forta magiei" daca in mod normal nici nu ar avea vreun sentiment pentru tine. E bine totusi sa apeleze la afrodisiace acele persoane care se iubesc dar care au uitat sa-si mai exprime sentimentele, sa tina treaza pasiunea s.a. Pentru a da un imbold, pentru a condimenta relatia (monotonia si grijile cotidiene fiind singurele vinovate) e bine sa apelam la afrodisiace. Vrajile forteaza pe cineva sa iubeasca. Decat sa am pe cineva langa mine cu forta, mai bine sufar un timp, si astept sa apara sufletul pereche (si chiar cred ca exista). Daca persoana pentru care ai niste sentimente neimparatiste, nu te baga in seama, inseamna ca nu e pentru tine. Deci, punct si de la capat... Nici nu inteleg acele persoane care tanjesc dupa cineva care este deja cu o alta persoana. Si totusi a tanji e mai putin rau decat a face orice pentru a desparti acele doua persoane, pentru a fi cu tine. Daca o persoana vrea sa fie cu tine, va fi fara sa faci ceva rau! Si pana la urma fiecare are dreptul la libertate: este liber sa iubeasca pe cine vrea. Nu este corect sa privam o persoana de aceasta libertate de a alege cu cine sa fie, pe cine sa iubeasca s.a. Si totul sa se intample doar daca este reciproc.

Poveste reala: Cand eram mai mica, am auzit o poveste de iubire intre doua persoane, care erau intr-o relatie de 8 ani. Dupa 8 ani s-au decis sa se casatoreasca, insa la aproape 1 an de la casatorie s-au despartit, considerand ca nu se mai potrivesc. Cei doi s-au recasatorit, anii au trecut, au divortat si intr-o zi viata a facut sa se intalneasca intamplator intr-un magazin. Revederea i-a facut sa simta faptul ca au facut o greseala cand s-au despartit si ca de fapt in tot acest timp au tanjit unul dupa celalalt. The end...Viata e mult mai frumoasa daca iubim si suntem iubiti la randul nostru cu sinceritate, respect si intelegere.
Si daca simtiti ca ceva nu merge in relatia voastra, inainte de a lua o decizie va recomand sa cititi articolul "Iubirea nu dureaza, se transforma..." aici.

Voi ati apela la magie pentru a cuceri? Credeti ca au efect aceste vraji? Ce afrodisiace folositi pentru a va condimenta relatia?

Comentarii