Cele mai bune tratamente naturale impotriva parodontozei

Deseori primele secunde sunt hotaratoare in privinta impresiei pe care ne-o face un om, daca ni se pare simpatic sau atragator sau dimpotriva. Pe langa ochi, gura este cea care determina expresia fetei. Un zambet radios, buze fine si expresive, dinti albi si sanatosi la care se adauga o respiratie proaspata, il vor cuceri pe cel din fata. Insa, cine isi ingrijeste gura si dintii in mod regulat nu o face doar pentru aspectul sau, ci si din motive de sanatate. Banale sau dimpotriva, serioase, aceste neplaceri bucale sunt in primul rand suparatoare prin durerea pe care o provoaca. Plantele, uleiurile esentiale si alte ingrediente binefacatoare din farmacia naturii va ajuta sa le invingeti.
Gingivita netratata duce la parodontoza, o infectie bacteriana serioasa ce ataca gingiile si oasele care sustin dintii: gingiile se retrag, osul se reabsoarbe si dintii devin mobili. Daca nu se ia masuri, se ajunge la pierderea dintilor. Iata ce ajuta:
- igiena este secretul (spalati-va pe dinti dimineata si obligatoriu seara, si folositi ata dentara zilnic
- cumparati un irigator (dus bucal), deoarece acesta ajuta enorm la tratarea parodontozei (in fiecare zi faceti dus bucal cu 200 ml apa calda si o lingurita de sare)
- clatiti-va gura de 2-3 ori pe zi cu infuzie de salvie, care are efecte antibacteriene
- aloe vera are multe proprietati vindecatoare (aplicati putin gel natural de aloe vera pe deget si masati zona afectata)
- masati zilnic gingiile cu putin ulei de cocos, un excelent antimicrobian.
Praf de dinti cu portocala si menta - acesta intareste gingiile si poate sa dea rezultate foarte bune in cazul unei parodontoze care s-a instalat deja.
Ingrediente:
- 40 g coaja de portocale netratate
- 30 g frunze de menta uscate
- 10 g sare de mare.
Se spala si se rade coaja unei portocale netratate. Se lasa peste noapte la uscat, si a doua zi se faramiteaza frunzele de menta cu mana, se amesteca cu coaja de portocala si cu sarea de mare. Pulberea astfel obtinuta se pastreaza intr-un borcan cu capac. Pentru curatarea dintilor, se presara putin din acest praf pe periuta de dinti umezita.
De obicei la femei ,gingiile sunt extrem de sensibile la modificarile hormonale. In timpul sarcinii si menstruatiilor, riscul de gingivita creste, deci trebuie acordata o mai mare atentie igienei dentare.
De atfel, cu cat consumati mai multe dulciuri, cu atat mai mare e riscul sa suferiti de gingivita sau parodontita (zaharul in exces scade secretia de saliva, cea care distruge mare parte a bacteriilor din gura).

Comentarii