Remedii rapide si de durata pentru durerile de spate

Milioane de oameni sufera din cauza lor. Desi uneori apar ca din senin, acestea sunt determinate de cauze precise si pot fi cu usurinta prevenite, dar si tratate rapid daca se alege calea corecta. Cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate sunt:
lipsa exercitiului fizic, miscarile bruste sau ridicarea unor greutati mari dar si o munca ce necesita perioade lungi de stat pe scaun, rasuciri, miscari repetitive, manuirea unor echipamente grele, excesul de greutate, stresul, medicatia indelungata cu corticosteroizi (substante care slabesc oasele si pot provoca afectiuni ale coloanei insotite de dureri), accidente musculare sau ale coloanei in urma cazaturilor si loviturilor.
Tratamente pentru durerile de spate
  1. In prima faza, durerile fiind mari, trebuie diminuate rapid si cea mai buna solutie sunt medicamentele din categoria antiinflamatoarelor insotite de un protector pentru mucoasa stomacului. Insa medicul trebuie sa fie cel care sa va recomande tratamentul, in functie de problema care a determinat durerea.
  2. Gheata, aspirina sau paracetamolul pot ajuta in situatii de criza.
  3. Caldura ajuta la dezinflamarea tesuturilor si nervilor, fie ca aplicati comprese calde, fie apelati la baile fierbinti sau aplicati plasturi cu ardei iute.
  4. Si masajul o data pe saptamana diminueaza durerile considerabil dupa 10 saptamani, fata de cei care nu includ aceasta procedura in schema terapeutica.
  5. Dupa ce durerea a diminuat in intensitate ar trebui sa incepeti sa mergeti pe jos si sa faceti terapie fizica. Exercitiile pentru musculatura spatelui va ajuta sa intariti muschii care sustin coloana si acestia s-o protejeze astfel mai bine.
  6. Terapia acvatica si gimnastica acvatica pot imbunatati flexibilitatea si pot reduce durerea. Apa este un bun mediu de siguranta pentru spate.
  7. In cazul in care exista o hernie de disc sau afectiuni ale maduvei spinarii, poate fi indicata o interventie chirurgicala.
  8. Acupunctura diminueaza durerea si poate fi folosita in cadrul unui plan de tratament sau ca unic tratament, in functie de problema si intensitatea durerii.
  9. Durerile de coloana diminueaza in intensitate daca dormiti in pozitia fetusului, astfel coloana se intinde si durerile scad.
  10. Vitamina D este esentiala pentru sanatatea oaselor, dar si a muschilor.
  11. Calciul este si el esential pentru oase, asa ca orientati-va catre alimentele bogate in acest aliment: lapte, iaurt, parmezan, sardine.
  12. Procedurile de fizioterapie sunt de mare ajutor pentru ca relaxeaza profund musculatura, iar cremele antiinflamatoare intra mai usor cu ajutorul aparatului cu infrarosii. Terapia prin stimulare electrica diminueaza durerea. Se monteaza pe piele, in zona dureroasa, niste electrozi care transmit un curent slab ce relaxeaza musculatura in profunzime.

Comentarii