Tratamente naturiste pentru durerile de umar
Articulatia umarului se bucura de o mobilitate excelenta, datorita retelei de muschi si tendoane care o inconjoara. O mobilitate care fiind foarte solicitata, face foarte vulnerabila zona umarului. In lipsa unui tratament senzatia de durere se intinde in toata regiunea gatului si bratului, devenind insuportabila. Si chiar daca ne ferim sa nu solicitam umarul dureros, al s-ar putea anchiloza si ar deveni si mai dureros la fiecare solicitare. Umarul trebuie tratat inainte ca miscarile sa devina dificile si dureroase. Iata cateva tratamente care v-ar fi de folos:
1. Digitopunctura
Cu ajutorul degetului mare sau al tuturor degetelor, exersati o presiune puternica, timp de 3 minute, pe fiecare punct al umarului:
- exercitati pe umar o presiune pe directia in sus, cu degetul mare, pe fata lui anterioara
- apoi pe un punct al umarului situat in partea lui posterioara, acolo unde se articuleaza cu omoplatul
- exercitati o presiune pe directia in sus, pe un punct aflat la indoitura bratului
- exercitati o presiune pe directia in jos, intr-un punct situat la jumatatea drumului intre umar si gat, deasupra claviculei.
2. Catamplasmele cu argila calduta, puse pe locul dureros, de doua ori pe zi, va vor usura durerea.
3. Faceti miscari in forma de 8, deoarece au o mare eficienta:
- stati usor aplecati inainte, tinand in mana problema o conserva sau o greutate de 1 kg, si faceti miscari ample, cu mana intinsa, in forma de 8.
4. Fitoterapie
Puneti mereu in miscare articulatia, pentru a stimula circulatia sanguina. Evitati eventualele fenomene de calcifiere, eliminand din alimentatie fructele acide, zaharul, alcoolul, ceaiul si cafeaua, si consumati cantitati mari de telina.
5. Aromaterapie
Faceti bai calde, in care adaugati 10 picaturi de ulei esential de rozmarin sau de pin, sau masati-va usor umarul cu ulei de cimbri sau rozmarin, usor incalzite inainte.
6. Homeopatie
Incercati medicamentul Rhux toxicodendron, daca durerea cedeaza atunci cand va miscati umarul, sau Bronya, daca durerea creste. Cel mai bine este sa va adresati unui medic homeopat, care sa va prepare un medicament individualizat.
7. Ce recomanda medicina clasica:
- conservarea mobilitatii articulatiei umarului prin miscare
- osteopatie (tratamentul se face ca urmare a unui examen clinic, insotit de o radiografie; in ultima vreme, in majoritatea spitalelor noastre lucreaza si osteopati calificati)
- sedinte de kinetoterapie si acupunctura
- daca umarul este foarte dureros, se apeleaza la masaje facute sub anestezie locala sau dupa o injectie cu corticoid in articulatie
- se prescriu medicamente antalgice si antiinflamatoare, care usureaza durerea si permit o buna mobilizare a articulatiei (de exemplu folositi pentru masaje unguentul Osteocicatrat, un preparat romanesc veterinar, dar cu efect de exceptie si in medicina umana; cum si pentru tratarea acneei, unele preparate veterinare sunt foarte eficiente).
Comentarii
Trimiteți un comentariu